همانطور که می دانید بخش اعظمی از شاغلان حوزه های ساختمان ، صنعت ، فرش و صنایع دستی نیازمند دریافت کارت مهارت هستند .
کارگران از اهمیت داشتن کارت مهارت آگاهند زیرا کارت مهارت از مهم ترین شروط بیمه کارگران مهارتی به شمار می رود و همچنین می توان گفت با داشتن این کارت می توانند در لیست بیمه کارفرمایان برای معرفی به سازمان تامین اجتماعی و بهره مندی از مزایای بیمه ای قرار بگیرند .
احداث بسیاری از سد ها ، تونل ها ، راه ها و جاده ها ، ساخت و ساز واحد مسکونی و حتی تولید صنایع دستی از دقت نظر و توجه بالایی برخوردار است .
اهمیت داشتن مهارت و تخصص لازم در این حرفه ها به جهت جلوگیری از بروز حوادث و حوادث ناشی از کار و رعایت اصول ایمنی و نکات فنی امری ضروری است .
کارت مهارت چیست
سازمان فنی و حرفه ای متولی صدور کارت های مهارت در کشور است . این سازمان وابسته به کار و رفاه اجتماعی و وزارت تعاون که از ادغام سه نهاد آموزشی در سال 1359 تشکیل شده و بر اساس ماده 151 قانون برنامه سوم ، متولی آموزش های رسمی و غیر رسمی کوتاه مدت در دو بخش دولتی و غیر دولتی است .
به منظور ایجاد و افزایش تخصص ، کسب توانایی و مهارت شغلی در احراز شغل رکن اصلی فعالیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ، آموزش های علمی ، عملی و کاربردی است که منجر به دریافت گواهینامه مهارت می شود .
سازمان فنی و حرفه ای کشور مهم ترین کانون کاربردی و مهارتی کشور و مرتبط با سازمان بین المللی کار است و به عضویت رسمی سازمان جهانی آموزش های مهارتی درآمده است .
افراد متقاضی کارت مهارت ابتدا باید در آزمون های سنجش مهارت که به منظور تعیین صلاحیت حرفه ای و فنی افراد در حوزه مورد نظر برگزار می گردد ، شرکت کنند و در صورت کسب نمره قبولی موفق به دریافت گواهینامه مهارتی می شوند .